Onsportief

Evelyn Dijkstra

Bot, direct, open en tot oneer gestrekt.
Er zijn tegenstanders te over.
Ze zijn met onze voorbeschouwingen gaan lopen,
niet sjokken, rennen om ons te jennen.

Wij duiken erop, arm en been gestrekt.
Wij zijn geprovoceerd door hen.
Het is alsof ons team geen rem meer kent.
Het gaat steeds verder en verder, verkeerd.

Het wordt het team niet kwalijk genomen.
Zij, die ander, waren immers begonnen.
Zonder hun gedrag was het nooit zo ver gekomen.
Het is niet onze schuld, dus hebben wij ons niet bezonnen.

Gelukkig wordt wordt dat niet van ons verwacht.
De jeugd kijkt tegen ons op
hoort de analyse die ons wangedrag verzacht.
Zo kom je dus aan de top.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra (Actief sinds: 02-09-2021)

Informatie bij het gedicht

Wk 2022 Nederland - Argentinië

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onsportief ’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.