Turnkampioenschappen op de t.v.

Dakoyria

In deze tijd van het jaar is nog vaker sport
op de t.v. daar Lukraak zet ik de zender op
Eurosport Ik bof: op heel hoog niveau heb
ik turnen gespot!

Van oudsher houd ik daarvan, kijk gespannen
en bewonderend toe hoe men dat klaart
Paardvoltige bij de mannen, zo goed en het
bekijken meer dan waard

Vrouwen zie ik aan de ongelijke leggers, hun
namen zijn voor mij niet van belang Wél hoe zij
zwieren en zwaaien in een reuzengang!
Geen onderdeel dat ik van naam ken, wél valt
mij op de gestalte van de turnster, die ik niet

vergeet...
Vrijwel alles bij mij thuis ligt stil, zo gefocussed
als ik ben op het geheel Dan later het scorebord
In een fractie van een seconde een fout In no time
gezakt in de rij Wel pijnlijk dat je zo makkelijk van
je troon gestoten wordt...

Mij als volstrekte leek schieten woorden tekort
Even zo goed kijk ik de volgende keer opnieuw
als dit gebeuren zich wederom aandient...
ondanks de vele grootse prestaties en dat zo
gehate scorebord!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Turnkampioenschappen op de t.v.’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.