INLOGGEN
«»

De Boer op

De Boer op

Dag mensen hier, dag allemaal
mijn naam is Frank de Boer
vergis je niet, ben Ronald niet,
dat is mijn tweelingbroer.

Ben bondscoach van de Hollanders
dat is een hele toer
wil geen gelul, doe wat ik zeg
ik sta hier aan het roer.

Welk spelsysteem voor Nederland
da’s journalistenvoer
geen 4-3-3 maar 3-5-2
en geen geouwehoer.

Zoals Van Gaal bij de WK
een droom die ik ervoer
een derde plaats, een groot succes
dat noem ik nog eens stoer.

Nu ben ik coach, men kijkt naar mij,
ik moet nu aan de bak
ik houd van simpel en rechtuit
voor mij geen kouwe kak.

Ze zeggen wel: doe zus of zo
maar daaraan heb ik lak
ik zet de spelpatronen uit
en geen gehakketak.

Een speler moet geen macho zijn
maar braaf, dociel en mak
een kuddedier dat volgen wil
kortom, een hobbezak.

Maar wel alert, oog voor de bal
en absoluut geen slak
en doorgaan tot het uiterste
totdat z’n been zegt krak.

Met Holland de finale in
is mijn ultieme doel
dat straal ik alle kanten uit
kijk naar mijn strakke smoel.

Vannacht had ik een mooie droom
een heerlijk voorgevoel
ik zag mijn jongens op het veld
vanaf mijn coachingsstoel.

Ik schreeuwde, floot, gebaarde druk
maar hield m’n hoofd toch koel
dat komt goed over bij de boys
dat scheel een heleboel.

De laatste tel, een mooie pass
helaas in eigen doel
wij zijn geen EK-kampioen
en alom klinkt gejoel.

Wat zweet je toch, word wakker, toe
zegt de vrouw van bondscoach Frank
die stamelt eh, hm, hoe, wat, waar
vindt dan de juiste klank.

Het is weer Hollands ouwe kwaal
massaal voetbalgejank
ik ben weer nationaal pispaal
oogst volop stank voor dank.

Maar voordat ik me lijdzaam buig
mijn hoofd door de schandpaal
roep ik: ach met mijn tweelingbroer
win ik de wereldschaal.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lucas. Kruse
Actief sinds: 01-02-2021Informatie bij het gedicht:

gedicht over Frank de Boer, de zo geplaagde voormalige bondscoach van het Nederlandse voetbalelftal Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Boer op’ van Lucas. Kruse zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.