Italie per saldo voetbalkampioen!

Dakoyria

Ik zat mijn tijd wat uit, gespannen en erg moe
Voor mij was het allang bedtijd, maar ik genoot
van de finale en hoe!
Dan is uiteindelijk de voorlopige uitslag daar:
een gelijk spel, verlenging dus maar
Ikzelf zocht mijn bed op...

Voor de definitieve einduitslag geeft het de
volgende morgen ook de cijfers online:
Italie gaf de Britten klop na ettelijke straf-
schoppen Ondanks dit verlies stond de U.K.
compleet op zijn kop, net als de 'vijand'
Italie

Bleef ik daarvoor nou aanvankelijk op?
Nooit gehoord van corona in die wilde dollemans
rit? Menigeen toch die later met de meer dan
nare brokken zit?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Italie per saldo voetbalkampioen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.