Een uitvoerbaar beweegbeleid?

Dakoyria

Ter bestrijding van veel eenzaamheid voert
men al voorzichtig een beweegbeleid
Rondgedeeld werd een schriftelijke uit-
nodiging om voor de deur te gaan bewegen

Zitten ouderen daar soms om verlegen?
Hoe is het met de eenzaamheid gesteld?
Een enquête wordt eerst ingesteld of dit erg
lééft…

De tweede prangende vraag is of men wel
genoeg beweegt? Hoe zou men het ervaren
om dit dicht bij de deur te vinden?

Niet meer door hevige regenval en wind die
je daarin zo hinderen
Heel benieuwd ben ik naar dit initiatief, bedoeld
voor als je oud bent en je gezondheid je lief!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een uitvoerbaar beweegbeleid?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.