Een paralympic-sporter uit Sudan

Dakoyria

Wat hoorde ik van een paralympic-sporter uit Soedaan?
Hij dronk vers water uit een heuse kraan!
In éigen land daarvoor uren lopend gegaan, kon hij dit
nu zomaar verkrijgen gaan
En dan ook nog zo een heerlijk stortbad, een zalige douche
Wat een lúxe gaf me dat...

De reporter meldde dit heel terloops, als contrast wel met
zijn éigen land
Innerlijk is bij de sporter vast wel meer aan de hand:
Een ook nog overheerlijk bed waarin je dan wel slaapt
Waaraan je je mogelijkerwijs best wel vergáápt?

De sporter is voorzien van een kruk, dat dan wel
Een internationaal opererend fonds hielp hem, snél.
Hij verwierf er nu status in zijn eigen land
zomaar als een Olympic wel in het buitenland!

Wie weet hoe het hem daarna vergaat. Krijgt hij
mogelijk wel werk of desondanks de plank misslaat?
Ik hoop van harte dat men hem niet vergeten zal
Zo een sporter van de bovenste plank, een doorzetter
bovenal!

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-09-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een paralympic-sporter uit Sudan’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.