INLOGGEN
«»

De coach

Een coach staat heftig
aan de zijlijn te gebaren.
Vervolgens verandert zijn
pose in een moedeloos
staren.

Hij zit zijn kansen te plussen
en te minnen. Zijn onmacht
brengt hem tijdelijk buiten
zinnen. Zijn wissel wordt niet
begrepen. Pers en publiek
hebben de messen reeds
geslepen.

Het resultaat brengt hem
in diskrediet. Vandaag is
hij weer de winnaar niet.
Vandaag rolde voor hem
de bal verkeerd; en wordt
hij op kritiek getrakteerd.

In voetbal kan in vreugde en pijn
er maar een de lauweren oogsten;
er maar een de winnaar zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De coach’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.