Tour De France

Willem Bernardus Tijssen

De pedalen trapt hij heldhaftig rond
Tegen berghelling, door haarspeldbocht
En langs afgrond. Wielrenner is hij van
Beroep; hetgeen hij uitvoert als solist
Of in een groep. In klassieker of in de
Grote Tour komt hij tot grote hoogte, en
Vestigt hij in rap tempo zijn reputatie
En grootte.

De pedalen trapt hij heldhaftig rond
Van het vroege uur tot de avondstond.
De wielersport biedt die ultieme kans
Van de etappe winst naar de eindzege
In de tour De France. Zijn roem te
Parijs zal oneindig zijn op berghelling
En langs ravijn. In koud weer of in
Periodes van droogte vestigt de coureur
Zijn reputatie en grootte.

De ronde is groot, de wielrenner is klein.
Maar weldra zal zijn roem oneindig zijn.
En ondertussen trapt hij grootser de pedalen
Rond, een God in Frankrijk, op weg te oogsten
Naar wat hem toekomt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-06-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tour De France’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.