INLOGGEN
«»

De Winnaar

Voor wie denkt ik kan mijn doel niet halen,
Die heeft verloren voor de aanvang van de strijd.
Voor wie denkt ik mag niet dralen
Gloort er een overwinning mettertijd.
Voor wie denkt ik mocht eens falen,
Die zal niet bereiken hetgeen die wil;
Want wie op zichzelf een overwinning wil behalen,
Die staat niet bij zijn zwakheden stil.

Hoopvol geloof ik in een wonder,
En laat mij niet leiden door mijn vrees.
Hoopvol ga ik niet ten onder,
En ben ik bereid te strijden in elke race.

voor wie denkt ik kan mijn doel halen,
Die weet wat die wil zonder gepraat.
Voor wie denkt niet te zullen falen,
Die weet dat zijn wilkracht hem ten dienste staat.
Voor wie denkt dat niet alleen woorden de toekomst bepalen,
Die voegt de woorden bij de daad;
Want wie vertrouwt op zijn eigen daad,
Die weet dat hij ook sprakeloos op sterke benen staat.

Hoopvol geloof ik en bewonder,
En laat ik mij niet leiden door wat ik meeste vrees.
Hoopvol geloof ik in het wonder,
Dat ik de winnaar ben in mijn eigen race.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Winnaar’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.