Aangeslagen stilte

wil melker

 de zon schijnt
 uit een ander perspectief
 kleurt nog vaag oranje

 schaduwen rafelen
 zacht klappende handen
 maken een grijs gebaar

 nog dwaalt een
 verloren schreeuw als spook
 door de aangeslagen stilte

 verwondering in toon
 omdat de vriend verloren ging
 op wie men dacht te bouwen

 verdriet omdat
 de helden gewone mensen zijn
 die spelen zonder zelfvertrouwen

 hun taken zijn volbracht in
 een systeem dat slechts verliezers telt
 de eigen creativiteit is al lang geveld

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

14/06/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aangeslagen stilte’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.