Nieuw Christendom(4)

Aeltsje

Nieuw Christendom. (4)
Inzicht

Van geschiedenis kunnen wij veel leren
Door ons daar rekenschap van te geven.
In het groot en in het klein
Moeten wij ons daar bewust van zijn
Vrede, hoeveel deed ons dat niet
Na alle ellende, pijn en verdriet.
Wij pakken dat nu anders aan
Met een andere kijk daar tegenaan.
Vergeet de liefde niet uit het oog
Zoals Christus dat ons allen bood.
Wijzelf zijn in staat om te scheppen
Door oorlog of vrede te verwekken.
Aan positiviteit moeten wij allen meer denken
Door onze volle aandacht aan te schenken.
Jezus wil ons een nieuwe tijd geven
“Ik ben de Weg,de Waarheid en het Leven “.

Alida


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nieuw Christendom(4)’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.