Nieuw Christendom

Aeltsje

NIEUW CHRISTENDOM
EENHEID. (1)

Hoog tijd voor een Nieuwe Tijd
Door een prachtig voorjaar ingeleid.
Waar zijn wij toch ergens gebleven
In deze warrige tijd van het heden?

Waar is onze Eenheid gebleven
Laat ons even stilstaan bij deze.
Eenheid moeten wij eerst in onszelf vinden
Voor het in groot verband te kunnen verbinden.

Wat hebben wij van de eerste Verlichting geleerd
Vrijheid,Gelijkheid,Broederschap en de rug toegekeerd?
Wij zijn zeker niet gelijk aan elkaar
Maar voor onze Vader/Moeder/God is dat zeker wel waar.

Van de geschiedenis kunnen wij veel leren
Willen wij ons goed kunnen oriënteren.
Dit leidde tot Schepping van nieuwe gedachten
Een nieuw bewustzijn van innerlijke krachten.

Wij zijn nu tot Bewustzijn gekomen
Van wat ons allemaal kan overkomen.
Gebruik je hersens en je verstand
Zie het van een veelzijdige positieve kant,
Heb je dat gedaan, dan zal het leven wel beter gaan.

Alida



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nieuw Christendom’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.