OUD EN NIEUW

Aeltsje

Ontwikkeling van bewustzijn.
December 2021

Luister naar je hart, lichaam en ziel
Wij zijn een God in het diepst van onze gedachten
Daar, vandaar putten wij al onze krachten
Vogels brengen ons naar een andere dimensie
Van vrijheid, blijheid en transparantie.
Waar zijn wij nu intussen gebleven
In deze warrige tijd van het heden.
Wat is er intussen van iets gekomen
Waarvan wij allen konden dromen?
Wij leven in een mannenmaatschappij;
Waar toch blijft een vrouw daarbij -
Een maatschappij van hebbe hebbe,
Ikke ikke
En de rest kan dan ook stikke
En weet dat als je van een uitkering leeft
Een ander daar eens hard voor gewerkt heeft.
Mannelijk en vrouwelijk, lichaam en geest passen bij elkaar
Zoals verstand en gevoel een eenheid is daar.
Dit bereiken kan tevens op individueel niveau
Zowel mannen als vrouwen onderling evenzo.
Uit eenheid in liefde kan een schepping ontstaan
Gericht op de toekomst of lange of korte baan
In dankbaarheid voor het leven
Dat zo aan ons allen is gegeven.
In de 1780’ers klopt er iets niet
Wij zijn niet gelijk aan elkaar, maar wel uniek.
In de bijbel, genesis staat geschreven
Laat ons mensen maken naar ons beeld en gelijkenis
Als goden in de maak
Voor onze toekomstige levenstaak.
Dus van de man en de vrouw in één
Wij vereren onze Hemelse Vader en Hemelse Moeder God in één
Als enige voorbeeld en trouw,
Zoals een eenheid van man en vrouw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OUD EN NIEUW’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.