INLOGGEN
«»

Indien het nou niet anders kan

Indien het nou niet anders kan

Indien het nou niet anders kan,
wil mij dan beloven:
als ik voorbij het einde van mijn aardse leven
sereen en als een waardig man
- en dat wil ik geloven:
in een vrij en bijna esoterisch zweven -
een nieuw licht zal zien
en volgen kan,
niet boven
maar buiten mijn bestaan.
En indien
ik van
verweerde lichaamsstof ontdaan,
bevrijd en met een laatste zucht,
- een laatste groet als stil gebaar -
terug kan zien,
voortglijdend door steeds ijler lucht,
dan ben ik door U verstaan.
Wil mij beloven
dat in het onbegrepen plan
alleen het lichaam zal vergaan.
Ik weet dat ik niet anders
dan in het nieuwe licht geloven
kan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

JanLucas van der Woude
Actief sinds: 02-12-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Indien het nou niet anders kan’ van JanLucas van der Woude zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.