HET LICHT

Aeltsje

Licht doet ons zeer verblijden
In deze donkere tijden van lijden
Laat los, het Nieuwe is gekomen
Door onze eigen tijd van dromen.
Want wij gaan nu bij onszelf te raad
Hoe het in de toekomst verder gaat.

Door stilte komen wij onszelf tegen
En hoe daarin zelf nu mee te bewegen.
Wij zijn in tijd van Verlichting gekomen
Waarin ons Bewustzijn is toegenomen.
Licht doet hierin haar uiterste best
Voor een groots Manifest.

Voelen wij ons echter schuldig of klein?
Moeten wij eerlijk tegenover onszelve zijn,
Laat los zoals negativiteit, onwaardigheid
Draai het om voor jezelf in positiviteit.
Open je, houdt vast, keer op keer
Om je innerlijke Zelf te zijn weer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HET LICHT’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.