INLOGGEN
«»

De tovenaar

Gedachten dansten door het bos
Een tovenaar doceerde er z’n liefdevolle epos
Herinneringen aan hem die menigeen leerde toveren
Hij wilde harten veroveren

Zag hem springen en verdwijnen
Om zo maar opnieuw te verschijnen
De mythische woorden die hij zij
Godinnen maakte hij blij

Z’n hoed en lange baard
Hij was nog niet zo lang bejaard
Hij wist al wanneer mensen gingen lachen en huilen
Hij was omringd door liefdevolle druïden

Schaduwen daalden in het bos
Hij danste er met de wezel en een vos
Vleermuizen en heksen konden weten
Hij zou nooit worden vergeten

Hij tovert nu vanuit de verre lucht
Een verdieping met de laatste zucht
De tovenaar speelde het Tarotspel
Het innerlijk herkende hij wel

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De tovenaar’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.