INLOGGEN
«»

BESCHAVING

Op de Bron, onze kosmische Zon
Daar draait het hele zonnestelsel om.
Waar is onze beschaving gebleven
Worden wij tot uitersten gedreven?
Laat ons toch van de geschiedenis leren
Dan kunnen wij die ten goede keren.

Verenigt Europe staat nu op het spel
Beseffen wij de ernst daarvan wel?
Waar kwam onze beschaving vandaan
Hebben wij daar eens bij stil gestaan?
Uit Europa, uit het Aardse Paradijs,
Bracht dat ons soms van de wijs?

Dat was gelegen in het lief’lijke zuiden
Heb ik mij wel eens laten verluiden.
En wat weten wij van de Kelten af
Waar men nooit een uitleg over gaf?
Zij vluchtten per boot met wat vrinden
Om ergens een toekomst te vinden.

Zij gingen naar Zweden naar Schotland
Ierland en het zuiden van Engeland.
Zij vestigden daar hun Spiritualiteit
Om van daaruit te worden verbreid.
Nog steeds staat Engeland boven aan
Om ons in ontwikkeling voor te gaan.

Laat ons dat zeer ter harte gaan
Om daarvoor geheel open te staan.
Dat heeft enorm veel invloed
Op ons denken en op ons gemoed.
Zie daarin nu Normen en Waarden
Waarop wij ons aard kunnen ”Aarden”.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Aeltsje
Actief sinds: 11-06-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BESCHAVING’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.