GELE HESJES

Aeltsje

Gele Hesjes, groot en klein
Wees dankbaar voor wie zij zijn.
Hoe kunnen zij het anders maken
Om uit onrecht te geraken.
Alle wegen worden miskend
Zodat je niets en niemand bent.
Hoe kan je iets naar voren brengen
Zonder dat ze je miskennen.
Ieder is bang voor eigen gewin
En steekt dan nergens moeite in.
Eigen recht komt niet naar voren
Niemand wil daar iets van horen.
Klokkenluiders in kiem gesmoord
Door teveel kennis, dus niet gehoord.
Zo kan waarheid achterblijven
Onrecht doet ons dan verstijven.
Waarheid wil komen in het Licht
Zonder dat iemand wordt beticht.
Hoe kan je je in vrijheid laten gaan
Zonder dat je de das wordt omgedaan.
Waarom geen onpartijdig Parlement
Waar je vrij jezelf kan zijn en bent.
Dan komen verbeteringen naar boven
En kan onrecht boven tafel komen.
Luisteren en met open oor
Geeft dan eindelijk gehoor.
Communicatie is een belangrijk ding
Wij leven in een tijd van verandering.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GELE HESJES’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.