INLOGGEN
«»

De duivelbezweerder

DE DUIVELBEZWEERDER

De katholieke priester
Is een exorcist
Een duiveluitdrijver

Hij bant de duivels uit
De demonen van de oude wereld
Duizenden jaren oud
De Bijbel was nog niet geschreven

Hij kent de rituelen
Om Beëlzebub te verdrijven
Naar het rijk der moedeloosheid
Het land van Lucifer en Baäl

De priester spreekt:

"Wat je moet weten
Is dat hetgeen een demon voortdrijft
Dat wat hem voedt en in stand houdt
Jouw wanhoop is

Hij kent al je zwakheden
Je bent een mens
De mens is doorzichtig als glas

Jouw duistere geheimen
En je gevoelens van spijt en schuld
Teisteren je innerlijk
En houden je uit balans

Hij doorziet dat
Hij ruikt je zwaktes en je zonden
En hij zal je beproeven

Hij zal je verwarren en verzwakken
Door absolute waarheden
Met grove leugens te vermengen

Hij zal pogen je te overtuigen
Dat God niet bestaat

Er is geen hoop voor jou
Je bent verloren in een leeg universum
Van zinloosheid en pijn

Hij fluistert je in
Wie hier schuldig aan zijn

En hij zal je verleiden
Tot woede en geweld
Tot chaos en anarchie

Vuur en haat
Eindeloos verdriet
Je zult dood willen zijn

Geloof hem niet !

Geen duisternis kan bestaan
In het licht van God
Open uw ogen
Keer u niet af van God
Maar ga terug naar het licht !

Zie de demon voor wat hij is:

De satan door de geschiedenis heen
De zaaier van tweedracht
De verdeler van leugens en pijn"

De priester heeft gesproken

Maar wie heeft er geluisterd ?
Echt geluisterd ?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De duivelbezweerder’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.