INLOGGEN
«»

Jouw woorden

vandaag zijn er woorden
die zomaar uit mijn mond
kwamen niet van mij

ik heb ze eerder gehoord
toen niet geluisterd
ze kwamen zomaar vrij

vanuit mijn onbewuste zijn
ze kwamen ineens van pas
in een andere situatie

met dezelfde boodschap
als die van jou die je gaf
met dezelfde gradatie

ze spraken de waarheid
dat snapte ik niet goed
toen

er zijn wel meer dingen
die ik nu begrijp
en net zo zal doen

als jij
leeftijd maakt geen verschil
wel de rijkdom in wijsheid

en zo heb ik van je geleerd
en zo leef je voort
en al ben ik soms je tekst kwijt

op momenten waar nodig
fluister je ze in mijn oor
en spreek ik ze uit

dan maar ouderwets,
impulsief en onnadenkend
ze geven geluid

en doorbreken de stilte
vandaag schrijf ik op
dat het zo bijzonder is

dat wat ik nooit bedenken
kon, dat ik die woorden
uit jouw mond soms mis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jouw woorden ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.