Home |

INLOGGEN
Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Dichters.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Dichters.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Dichters.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Dichters.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

«»

Beschaving

Vernietiging van ons cultureel erfgoed – waar zijn wij mee bezig en niet alleen bezig op dit gebied! Algehele toestanden zijn zeer verontrustend en zou ons wel eens tot nadenken moeten zetten in hoeverre dit wel zo door kan gaan.
Onze vorige beschaving, die van Atlantis is ondanks een hoge ontwikkeling indertijd ten onder gegaan - denk aan de Zondvloed en de Ark van Noach - . Ook wij hebben heden ten dage een hoge graad van ontwikkeling bereikt. De technische ontwikkeling heeft een enorme grote vlucht genomen, waarbij de spirituele ontwikkeling helaas verre ten achter is gebleven. Leren wij niets van onze geschiedenis?
Kunnen wij nu een gegeven iets tot een goede onderlinge communicatie leiden? In het Christendom hebben Protestanten en Katholieken indertijd vrede met elkaar gesloten ondanks de verschillende opvattingen en kritiek. Hoe nu met de Sunieten en de Shi-iten, de Hutu’s en de Tutu’s, onderlinge stammen etc. etc. Kunnen wij inzien dat wij allen verbonden zijn met Een God van ons allen, in welke benaming dan ook? Een God van Liefde voor de gehele schepping?
Kunnen wij inzien dat wij mensen in wezen allen goddelijk zijn; ruimtevaarders vanuit de kosmos op deze kleine planeet en dus een eigen verantwoordelijkheid hebben voor onszelf, onze medemens en onze planeet?
Wij leven nu in het Aquarius Tijdperk, een tijd van verandering door het (h)erkennen van onszelf wie en wat wij zijn in het Licht en de Liefde van het Christus Bewustzijn. Jezus, de Nazarener, heeft ons de weg getoond voor onszelf en tot een Broederschap met elkaar.
Ik denk dat het in deze tijd heel belangrijk is dat wij beseffen waar het in feite om gaat en dat wij ieder voor zichzelf iets kunnen en willen doen voor het scheppen van een betere wereld. 

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »
Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken
Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Aeltsje
Actief sinds: 11-06-2017
Facebook


Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Beschaving’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.