INLOGGEN
«»

Naastenliefde.

Naastenliefde.
"Hebt elkander lief gelijk Uzelve".


Liefde in 't groot, liefde in 't klein
Het gaat om een liefhebbend mens te zijn.
Wij zijn zo verschillend van elkaar
Ieder van ons is een uniek exemplaar.
Allereerst is van jezelf te houden
Om verder op te kunnen bouwen.
Het is om even bij stil te staan
Hoe dat verder met ons zal gaan.
Anders denken/zijn is om van te leren
Om elkaar te waarderen, te respecteren.
Wij zijn nu eenmaal niet gelijk aan elkaar
Dat is dan ook heel gelukkig maar.
Maar voortgekomen uit die Ene Bron
Van Liefde en alle Kennis rondom
Om te groeien en te stoeien
Om uiteindelijk open te bloeien.
Voorbeeld voor ons is de natuur
Door op te volgen met heilig vuur.
Dat ons in stille overgave
Laat weten wat te doen in daden.
Liefde is openstaan voor wie men is
Met ergernis/kritiek gaat het zeker mis.
Maar over meningen te communiceren
Kan je met aanpassing heel wat leren.
Het blijven mensen groot en klein
Waar we allen op aangewezen zijn.
Niet doorgaan met eigen extremen
Maar oplossen van de problemen.
Liefde is belangrijkst in het leven
Het is om veel voor elkander ter wezen.
Kritiek op zelf moet je ook laten gaan
Ga liever geheel er nu tegen aan.
Kom tot eigenwaarde van wie je bent
Dan is het leven ongekend.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Aeltsje
Actief sinds: 11-06-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Naastenliefde.’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.