Geschiedenis Toen en Nu.

Aeltsje

Geschiedenis Toen en Nu.

Van geschiedenis kunnen wij veel leren
Willen wij alle kansen kunnen doen keren.
Neem rust en keer je naar binnen
Zodat je opnieuw kan gaan beginnen.
"Ik ben een god in het diepst van mijn gedachten"
A-la 80'ers - Vandaar komen al mijn krachten".
Een mannenwereld, dat was toen
Maar de godin in je wil evengoed mee doen.
Zo ging het verder met verstand en gevoel
Vergelijk nu religie voor dit doel.
Christendom en Islam kennen beiden twee kanten
De een met Katholieken en Protestanten,
De ander met Soennieten en Sjiieten,
Die tot groteske twisten uitliepen.
Maar Christendom kwam tot de realisatie
Allen behoren tot Een God, in contemplatie.
Kent de Islam in de kern niet twee Profeten
De een Mohammed, de ander Jezus geheten?
Verder ontwikkeld in "New Age" in deze tijd
Samen universeel, met Soefisme verspreidt?
Blijf bij je Zelf, je eigen cultuur
T'is waar je't van hebben moet op lange duur.
Houden van jezelf en van het Leven
Is wat jje volop je aandacht moet geven.
Het is met eigen verantwoordelijkheid
Dat je zo alles in goede banan leidt.
Jij bent belangrijk meest van al
In respect en dankbaarheid voor het Heelal.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geschiedenis Toen en Nu.’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.