INLOGGEN
«»

De geheime tuin

De geheime tuin

Ik bezoek soms een geheime tuin
In het centrum van de grote stad
Het is een plek waar ik verstoken ben
Van het rumoer van deze wereld
Er is een poort die toegang biedt
Tot dit groene heiligdom
Maar de deur heeft geen slot
En hoewel het in principe
Voor iedereen toegankelijk is
Heb ik er nooit iemand anders gezien
Behalve mezelf

In de tuin heerst er altijd lente
En nauwelijks besef van tijd
Het is een plek van detail
Van geuren en kleuren
Ik kijk er soms een eeuwigheid
Naar een enkele bloem of plant

Op deze plek ben ik niet altijd vrolijk
Alle emoties die leven in mij
Stromen en golven hier vrijuit
Je staat er altijd in contact
Met je diepste gevoelens
Het mag er allemaal zijn

De vraag wie of wat je bent
Doet er eigenlijk niet toe
Ik weet nooit hoe lang ik er al ben
En of ik nog leef
Of misschien gestorven ben
Een veilige haven
Tussen de verschillende werelden
Het leven en de dood
Hebben zich op deze magische plek
Verzoend met elkaar

Ik heb het nodig om hier te komen
Soms als ik er op een bankje zit
Dan sluit ik mijn ogen
Een schuchter voorjaarszonnetje
Streelt de zenuwen van mijn huid
En veroorzaakt heerlijke kippenvel
En orgastische rillingen door mijn lijf
Als ik mijn ogen dan weer open
Dansen er vlinders om mijn hoofd

De tuin zelf is omringd door muren
Maar ze zijn absoluut niet bedoeld
Om mensen binnen of buiten te houden
Ze zijn slechts het kader van deze droom
Waarbinnen alles mogelijk is

Toch ga ik ook altijd weer weg
Er zijn mensen die op mij wachten
Voordat ik de tuin verlaat
Strijk ik de plooien in mijn gevoel glad
Veeg de tranen uit mijn ogen
En zet een masker op
Eenmaal door de poort
Ben ik wederom
Het eenzame eiland
In het hart van de stad
Mijn tijd hier een herinnering
Maar ik zal wederkeren
Geloof dat maar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De geheime tuin’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.