INLOGGEN
«»

Gethsemane

Gethsemane

Hij is alleen
In de tuin
Van goed en kwaad
Hij wacht daar
Al een eeuwigheid
De mensen
Hebben hem verlaten
Ze zijn vergeten
Dat hij daar is
En desondanks
Houdt hij de wacht
Voor hen
Hij verliest
Alle gevoel van tijd
Een nooit aflatende stroom
Van dagen en nachten
Golven
Door zijn lichaam
Zijn moed
Glipt hem
Door de vingers
Verdwijnt
In de aarde
Hij is bang
En eenzaam
De gifbeker
Wordt steeds opnieuw
Gedronken
En opnieuw gevuld
De tuin
Van goed en kwaad
Is groen
En weelderig
Zijn geduld
Onuitputtelijk
Hij houdt de sleutel
In zijn hand
Hij kent de poort
De deur
Naar de volgende wereld
En pas
Als iedereen
Is gepasseerd
Zal hij al laatste
Erdoorheen gaan
Hij zal
De deur sluiten
Het begin van
De tweede dimensie
En zo eindigt
Dit tijdperk
Voor jou
Voor iedereen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gethsemane’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.