Geloofsverhoudingen

Aeltsje

Tegenstellingen zijn er altijd geweest

door verdeeldheid in de geest.

Eens waren wij allemaal Een

uit Een Bron, naar God weet waarheen

om de Waarheid te gaan verspreiden

en zich in ander klimaat te kunnen wijden.

Verschillen ontstonden, later verdeeldheid

met ieder zo zijn eigen apartheid

waardoor een eigen inzicht in geloven

hoe zich te verhouden tot Hierboven

en kwam er strijd om “wat is waar”

zo moorden en doden ze elkaar.

Waar is de oorsprong van Liefde gebleven

vanwaar ons de hele Schepping is gegeven.

In plaats van ons geloof te verbreden

waarmee Wijzen het Christuskind vereerden.

Ook het Christendom is verdeeld in twee

“Kerkvaders “ gingen met “Karma” niet mee.

Het werd toen verwijderd uit de Schrift

op Een vraag na, aan Joh. de Doper gericht.

Er is verschil tussen Katholiek en Protestant

een dogmatische en een vrijzinnige kant.

Veel strijd is geweest tussen die twee geloven

om tot Een geheel te kunnen behoren.

Doch met erkenning van Een en Dezelfde God

is dat een voorbeeld voor ons toekomstig lot.

Oost en West vullen elkaar geheel aan

als Overkoepelend Geheel wel te verstaan!

Veel kunnen wij van elkander leren

door dit alles goed te laten verteren.

Wij zijn allen mensen uit Een stuk

geboren uit liefde voor toekomstig geluk

met allen dezelfde wederwaardigheden

in alle mogelijke omstandigheden,

God ik dank U voor deze nieuwe dag

dat ik in alle vrijheid/blijheid leven mag.

Een voorrecht op het pad van velen

door anderen voorgoed na te streven.

Voor ons allen rijk of arm, groot of klein

zal dat tot een Zegen zijn.

Jezus ging ons voor in alle nederigheid

Licht in ons Aller Verbondenheid.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geloofsverhoudingen’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.