INLOGGEN
«»

Spreken in tongen

Spreken in tongen bij de
toren van Babel. Mensen
de wereld rond gewoon en
van adel. Zij spreken hun
woorden in duizenden talen.
Ondanks verschillen kennen
zij dezelfde verhalen.

Spreken in tongen, mensen
spreken in dezelfde geest.
Van al wat hen vormt, vormt
het woord hen het meest.
Zij spreken de wereld rond
in duizenden talen. Helaas,
zal vaak hetzelfde beeld
door hun tongval verdwalen.

Spreken in tongen, mensen
sluiten zich aaneen. Hand
in hand rond de toren van
Babel houden zij zich op
de been. Zij spreken hun
woorden in duizenden talen.
Hun geest, eensgezind, kent
overal dezelfde idealen.

Talen over tongen, tongen
in talen. De wereld rond kan
een geest soms verdwalen.
De mensen spreken overal in
dezelfde geest. Zonder het
sprekende woord was er geen
taal van de liefde geweest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Spreken in tongen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.