INLOGGEN
«»

Aandacht

Aandacht

Zacht
kijkt aandacht
jou aan
vraagt niet...wil je verder gaan
nee
lees maar mee...

Aandacht is trouw
aan jou

Aandacht geeft hoop
omdat deze al zo vaak aan jou voorbij kroop

Aandacht geeft jou liefde
op momenten als jij dit niet bliefde

Aandacht is heel teer
vanwege hartzeer
en meer

Aandacht komt zacht op momenten
als jij je doet afwenden
van je eigen
dit aldoor maar blijft vermijden
aandacht tikt jou dan innerlijk aan
zodat jij energie krijgt om weer verder te gaan

Aandacht verschijnt aldoor heel zacht
tracht
dit niet uit jouw gevoel te verliezen
doe eens voor jezelf kiezen
daarom klopt aandacht aan
wil immers met je meegaan
tilt jou heel even op uit een zwaar moment
wendt
zich tot jou met de woorden...
ik kom storen
als nooit tevoren
laat eenvoudig van mij horen
anders raak jij ondersteboven
doet dan niet meer in je eigen geloven

Daarom komt die innerlijke aandacht
heel zacht
als een klein stemmetje aangelopen
zodat jij weer alert wordt en dit zal gaan horen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

De moed is eruit...alles voelt aan als triest en verloren...wat moet je doen...even ga je bij de pakken neerzitten...maar dan komt dat kleine innerlijke stemmetje en jij ervaart...aandacht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Aandacht’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.