INLOGGEN
«»

Het ontwaken

Het ontwaken

Velen
begrijpen niet de kringloop van het leven
voelen zich uitgeblust
zijn nooit gerust
voelen enkel blaam
doordat men zich schaamt
vanwege 't leven
verkeert beleven
doch
elk mens vocht
voor zijn bestaan
wil hier ook mee verdergaan
maar...dan moet ieder wel anders in 't leven staan
immers je dag beleven
door deze echt te leven
niet aldoor zorgen maken
dat is er juist om vragen
vooruitlopen op zaken
doet jou vertragen
want jij vergeet dan heel even
om in het nu moment te leven
vanwege dat vooruitdenken
dan ga je 't verkeerde aandacht schenken

De kringloop van het leven
moet je gewoon beleven
met je dag door leven
meenemen
wat op jouw pad komt
wie dit verdomd
tja...die mens staat stil
voel je het verschil
kijk en zie...hoor en luister... neem wat van belang is
maar beslis
na het proberen
of dat gebeuren jou deed bezeren

Lief mens stap eens uit die cirkel van dagelijkse gewoontes
beloon jezelf 'ns
het is een kwestie van je dag leven
en 't allerbelangrijkste wat zich voordoet meenemen
immers jouw gevoel
weet wat hiermee wordt bedoelt
wees alert
als dit zegt...
luister hoe ik spreek
niets doen als iets jou verveelt
'n blij gevoel
is bedoelt
om mee verder te gaan
doe er dan ook instaan
huilen
is even schuilen
laat die tranen stromen
dit is bedoelt voor 't innerlijk opschonen
zo...ervaar jij wat jouw gevoel
bedoelt

De kringloop van 't leven
is 'n kwestie van je overgeven
aan het dagelijks leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Ieder mens heeft die innerlijke drang om vooruit te komen...maar je zit zo vast in het leven dat 't moeizaam is om je over te geven en door te lopen...immers hoe doe je dat...wat moet je doen...dit is het begin van...het ontwaken. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het ontwaken’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.