INLOGGEN
«»

Alleen zijn

Alleen zijn

Voor even alleen willen zijn
velen vinden dit fijn
al die zorgen
even doorsturen naar morgen
uitrusten
zodat jouw innerlijke kan blussen
dit staat aldoor onder vuur
jij raakt overstuur
ziet soms dingen heel anders aan
denkt...help welke kant moet ik nog uitgaan
maar geen nood
dat innerlijk bood
aldoor nog steun
voor die leun
op dagen
die maar niet willen vertragen
vanwege dat jakkeren en jagen

Voor even alleen willen zijn
daardoor kom je op 'n terrein
van vele vragen
over wie wat en waarom
zo kom
jij innerlijk aan die brand
waarin je bent geland
als jij je voor heel even
doet overgeven
aan je eigen
denken doet vermijden
ontstaat er 'n innerlijke rust
die alles sust
geen mensen geen dingen
helemaal niets doet jou omringen
alleen zijn in die stilte
diepe vredige stilte
dit helpt jou steunen
hier kun je iedere dag op leunen
zodat jij voor heel even kunt vertragen
bij al dat jakkeren en jagen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Jakkeren en jagen vult jouw dag...werk...gezin...verplichtingen...je hebt aldoor tijd te kort...soms ben je nog niet meer in staat om eens rustig na te denken als er iets gevraagd wordt...er zijn momenten dan verlang je naar niets anders dan... alleen zijn. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alleen zijn’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.