Depressief

Anja Knops

Depressief

Een depressie
is 'n agressie
tegen het leven
om te overleven
je loopt over van ellende
daardoor wendde
jouw leven
omdat je aldoor bleef beven
doorging met wenen
maar...dit gebeurt bij zovelen

Ga eens in jezelf staan
voel hoe koud en eenzaam je doet meegaan
jij sluit je af
loopt op 'n draf
terug naar het verleden
ja...dan blijf je wenen
maar lief mens
til jezelf over die grens
zeker na al die jaren
die als depressie bij jou waren
toon moed en loop verder
op weg naar De Herder
toon spijt
naar die werkelijkheid
over dat oude verleden
juist dat moet je nu gaan vergeten
De Heer
verschijnt aldoor weer
aan degenen
die blijven wenen
maar zegt
slechts...
ik kom bij je staan
doe jij dan wel meegaan
zo voel jij hoe die depressie dooft
als je maar in jezelf en die nieuwe toekomst gelooft
hou jezelf niet aldoor tegen
kijk heel moedig ook al is dit verlegen
naar voren
waar jij bij wilt horen
dan zal die depressie langzaam verdwijnen
en kan ook voor jou de zon weer gaan schijnen

De Heer knikt
en schikt
zich dan naar jou
dus blijf niet alleen jezelf maar ook hem trouw
zo bouw jij aan 'n nieuw heden
als je dat oude maar snel doet vergeten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anja Knops (Actief sinds: 20-04-2015)

Informatie bij het gedicht

Jarenlang verdriet...je ziet het niet meer zitten...komt niet vooruit... ja dan zit je klem in jezelf...worstelt je alleen nog maar dieper dat zwarte gat in...en zo wordt jij uiteindelijk...depressief.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Depressief’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.