Uitdagingen

Anja Knops

Uitdagingen

Vluchten
kan 'n hart niet opluchten
als verkeerde verhalen
jou in jezelf lieten verdwalen
wil jij je leven
zo alsmaar beleven
kom lief mens
je bent doorgelopen tot aan jouw grens
kijk jezelf moedig aan
vraag je eigen...wil je meegaan

In het verleden
heb je moedig gestreden
pijn geleden
doch
jij vocht
ook voor anderen
dit deed jou veranderen
je keek moedig om je heen
iets dat jij zo meteen
weer moet gebruiken
uitdagingen zijn niet uit te sluiten
deze kijken jou aan
vragen niet...wil je meegaan
heus
die keus
is geheel aan je eigen
doe dit niet vermijden
je gaat immers groeien
alsmaar groeien
totdat je zult openbloeien
en doet begrijpen
dat deze uitdaging jou laat rijpen

Vluchten
nee...dat zal niet meer lukken
ditmaal doet God waken
dat jij glansrijk zult slagen
zeker op die moeilijke dagen
leef gewoon je leven
doe dit geheel vanuit jezelf beleven
maar...kijk die uitdagingen aan
als deze plotseling voor je staan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anja Knops (Actief sinds: 20-04-2015)

Informatie bij het gedicht

Als dit gedicht jou aanspreekt hangen er veranderingen in de lucht...'n andere baan...nieuwe woning...je ontmoet misschien wel onbekende mensen...wat wil je heel diep in je hart dat er nog niet van is gekomen...het universum daagt je nu uit...wees alert en waakzaam op seintjes en wenken…vermijd geen toeval...dit zijn uitdagingen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uitdagingen’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.