INLOGGEN
«»

Mijn ster

Wanneer je mijn dag verduisterd
en mijn nacht laat schitteren
dan zie ik je in mijn sterrenhemel
de ster die duurzaam kan glinsteren.

Het is jouw stralende glimlach
geïllustreerd op een donkere doek
ik zeg dit graag als bewondering
ik kom alleen ‘s nachts op bezoek.

Ik concentreer mij met gesloten ogen
de afstand tussen ons is niet te duiden
in aardse begrippen is het onbegrijpelijk
maar je wijst mij op de nachtelijke geluiden.

Met mijn lichtpunt op het donkere doek
relativeer ik met een diepe ademhaling
mentaal verlicht je mij met je sympathie
maar lichamelijk voel ik jouw aanraking

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Alexander
Actief sinds: 15-07-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn ster’ van Alexander zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.