INLOGGEN
«»

Respect

Respect voor anderen

Ieder leeft z'n eigen leven
moet dat van anderen respecteren
fouten
is behouden
aan elk mens
ook al is die grens
behaald
dit voelt soms aan als gefaald
ondanks dat...loop door
ga ervoor
elk mens heeft zijn eigen pad
met zorgen en verdriet meer dan zat
ga elkaar dan niet plagen
met 't aldoor vragen
hoe het is en gaat
die ander staat
op dat moment
in een ongekend
groot verdriet
maar...dat niemand ziet
respecteer elkaar
hoe graag
ieder in andermans leven wil kijken
nee...doe dit voortaan vermijden
vragen staat niet altijd vrij
hiermee is geen mens blij
want nog nooit
gaf iemand zich vrijwillig innerlijk bloot
help elkaar te respecteren
want velen moeten dit nog leren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Je zit boordevol verdriet...pijn en zorgen...er zijn ogenblikken dat je 't gewoon niet meer aankunt...dan vlucht je weg naar buiten...maar helaas op zulke momenten kom je mensen tegen die heel belangstellend en onwetend vragen...en hoe is 't...goed bedoelt maar juist deze woorden wilde jij niet horen...lief mens toon respect voor anderen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Respect’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.