Wonderschone liefde

Anja Knops

Wonderschone liefde

Twee geliefden kijken elkaar aan
om mee te gaan
in elkaars geheimen
omdat deze zeiden
ga voortaan
in elkaars leven staan

Twee geliefden kijken
vergelijken
ieders leven
waarin de een al bevend
doorheen is gelopen
maar is blijven hopen
en geloven
de andere
veranderde
zijn kijk
luisterde
naar z’n fluisteren
liep alsmaar rechtdoor
ging ervoor
deze twee geliefden
hielden
hun hoofden op
waarop
ze tegen elkander zeiden
wij zullen mekaar nooit vermijden
maken geen verwijten
smijten
niet met verkeerde woorden
laten zeer zeker geen gemene horen

Twee geliefden voor het leven
geven
elkaar onvoorwaardelijke steun
voor de leun
in het leven
immers...beide hebben gestreden
om te overleven
door in het heden
het verleden
te vergeven
ze kijken elkander alleen nog maar aan
om samen verder te gaan
in voor en tegenspoed
dan blijft het leven goed

Twee geliefden kijken elkaar aan
blijven voor altijd te saam.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anja Knops (Actief sinds: 20-04-2015)

Informatie bij het gedicht

Liefde...niemand ontkomt eraan...oud of jong...het kan je zomaar overkomen...liefde kom je tegen...je gaat niet opzoek...dan voelt dit zo onecht...het is een kwestie van geven en nemen...eigenlijk heeft geven de overhand...maar samen dat pad volgen...voelt niet aldoor zwaarder...het wordt ook moeilijker...je gaat beide voor...wonderschone liefde.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wonderschone liefde’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.