INLOGGEN
«»

Lasten en lusten

"Lasten en lusten"

Vroeger droeg je lasten
nu geniet je van de lusten
maar ondertussen
hebben al die jaren
jou gedragen
weemoed en verdriet
vele tranen die jij liet
staren jou aan
deden aldoor meegaan
doch zij deden hun werk
jij werd sterk
leerde aldoor alleen te lopen
deed hopen
dat iemand zou meegluren
om jou bij te sturen
maar falen
deed jou inhalen
zei niet kom aan
maar...liet je eenvoudig staan

Ja die eerdere lasten
tasten
nu volledig in het donker
want dat vroegere gedonder
die tijd is voorbij
doch jij bent blij
want ondertussen
geniet je van alle lusten
kinderen zijn groot
deze zorgen nu zelf voor hun brood
kinderen nog klein
hoe fijn
voelt dan niet zo'n kindersnoet
dat doet jou als volwassene toch goed

Vroeger droeg je lasten
nu geniet je van de lusten
soms sussen
oude gedachten
dat je dingen gewoon moet laten wachten
dit voorkomt smachten
geniet van alle mooie momenten
immers...andere kende
jij al jaren
maar daar ben je doorheen gevaren
vanwege die lusten
die alle lasten wegkuste.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Bij het ouder worden en terugkijkend op het leven wordt al snel gezegd...ach dat is geweest...het verdriet en zorgen van vroeger zijn ingehaald door de fijnere momenten die het ouder worden ook met zich meebrengt...maar je moet er wel naar willen kijken...de tijd neemt jou gewoon mee...of je dit nu wilt of niet...zo ook al jouw...lasten en lusten. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lasten en lusten’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.