INLOGGEN
«»

Waakzaam

Sta jij waakzaam in het leven
of maak jij je liever druk om jouw beven
kijk je eigen eens aan
ga in een verlangen staan
voel
hoe dat voelt
dit borrelt en bruist
druist
nergens tegenaan
waarom blijf je niet aldoor in dit gevoel staan
ja...immers dat ellendige beven
laat jou aldoor pijnlijk leven
in onrust
maar dan voelt alles als verprutst
aldoor
dat gevoel van...je kunt niet door
dat stoort
houd je tegen
daardoor begint dat beven

Lief mens
ken jij wel je eigen grens
keer
je telkens weer
naar je eigen
doe jouw angsten, verdriet, beven en pijn vermijden
loop innerlijk gewoon door
maar voel
dan weet jij wat er wordt bedoelt
jij krijgt 'n idee
werk daarmee
of zomaar 'n seintje
als iemand jou aan 't lijntje
houdt
zo verbouwd
jouw innerlijk
dat hinderlijk
leven
van aldoor beven
je moet niet opgeven
maar waakzaam zijn laten leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Je voelt je niet zo lekker in je vel...wordt heen en weer geslingerd door gedachten...meegenomen door emoties...en dan verlies je ook nog eens je gevoel...maar jouw innerlijk trekt en duwt aldoor aan je en vraagt om aandacht... blijf dus...waakzaam. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Waakzaam’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.