INLOGGEN
«»

Jouw testament

Heel even
'n testament van jouw leven
of ben je dit inmiddels vergeten
alle oude momenten
doen zich tot je wenden
als jij deze niet durft te aanschouwen
komt naderhand berouwen
kom...we kijken tesaam
het leven nogmaals aan...
jij moest wenen
om degenen
die jou pijn deden
maar deze zijn je inmiddels vergeten
jij deed zorgen
elke morgen
voor die en genen
maar zij verschenen
nooit eens voor jou
met berouw
je hebt geleden
doordat je bent uitgegleden
over woorden en daden
vanuit andermans vragen
jij hoorde
toen boorde
geheel verkeerde woorden
tot jouw binnenzijde
helaas dit was niet te vermijden
't was voor die harde leer
van hartzeer
onomwonden
konden
velen
zich vervelen
dit deed jou deren
jij hielp deze
op weg
zeker bij het hebben van pech
vonden zij jouw spoor
daardoor konden ze weer door

Dit testament van jouw leven
laat even
al jouw mogelijkheden
nogmaals tot je komen
hierin mogen
anderen bladeren en kijken
ja...zich verrijken
want jouw inzichten
zijn andermans plichten
om aan het leven
door te geven
immers...Het Licht
geeft inzicht
zal waken
over alle dagen
die door smart zijn opgevuld
maar als woorden in dit testament zijn ingevuld.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Terugkijkend op jouw leven...al denkend wat ging goed...waar sloeg je de plank mis...begreep jij anderen...begrepen zij jou...er waren veel vragen...nog meer zorgen...gevoelens die kwamen...emoties die gingen...weet...dit is allemaal opgeslagen in...jouw testament. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jouw testament’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.