INLOGGEN
«»

Het leven voelt als een vogelvlucht

Heel even
kom jij vandaag jezelf tegen
verdriet en pijn
zullen bij je zijn
om jouw leven te bekijken
het een met het ander nogmaals te vergelijken
dit is zo gebeurt
daarna voel jij je opgefleurd

Soms neemt het leven je mee
vree
is ver te zoeken
dat deed het verleden al uit de doeken
maar keek jij dit nogmaals aan
durfde je hierin mee te gaan
als een herinnering kwam
die jou van schrik jouw adem benam
of als een emotie opwelde
die jou vertelde
iets was niet fijn en goed
jij weet wat ermee wordt bedoelt

Het leven liet jou meermaals wenen
die dagen dat je niet door Het Licht werd beschenen
jij liet dit voorbijgaan
keek het niet eens aan
als op sommige momenten
inzichten als een herinnering of emotie tot je wenden
kijk en hoor
ga ervoor
leg je oor te luister
huiver
maar even
ween je tranen
Het Licht komt jou bedaren

Lief mens...laat moeilijke dagen
jouw leven niet vertragen
stap rustig maar moedig door
ga ervoor
immers...God zal waken
dat jij zult slagen
maar zo af en toe moet jij je wel even schikken
door in vogelvlucht op jouw verleden terug te blikken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

...Er zijn dagen dat je zonder enige aanleiding zomaar wegzakt in oude herinneringen...kijk deze dan aan...loop er niet voor weg...aldoor krijg je te maken met onvoltooide lessen die nog doorleeft moeten worden...deze oude herinneringen reiken je iets aan...sluit dan je ogen hier niet voor...immers...het leven voelt als een vogelvlucht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het leven voelt als een vogelvlucht’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.