INLOGGEN
«»

Het heden en het verleden

Soms denk je bij je eigen dit is niet te verklaren
je blijf aldoor tobben en maren
gedachten blijven achter
zachter
zal het leven niet worden
daarvoor zorgen wel alle zorgen
die niet kunnen wachten tot de dag van morgen
alsmaar dwalen in je hoofd
soms voelt dit als verdoofd
je komt geen stap meer vooruit
ging meermaals zelfs op je snuit
door een daad of woord
die bij een ander verkeerd werd gehoord

Soms denk je bij je eigen dit is niet te verklaren
jij blijf maar turen en verdwalen
helemaal in je eigen
juist dat wilde je vermijden
deze tijden
gaan snel voorbij
dan keert het tij
stilaan heb je ontdekt
dat stilstaan je heeft genekt
jij kunt niet meer door
omdat het verleden niet heeft gescoord
daar zaten nog lessen niet voltooid
daarom voelde jij je berooid
gooi het nu op een akkoord
met je eigen
ga jezelf niet meer vermijden
dan zal het verleden
oplossen in het heden
en ben jij helemaal tevreden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Inzichtgedicht bestemd voor het dagelijks leven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het heden en het verleden’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.