Jezelf zijn

Anja Knops

Zie jij jezelf zoals je werkelijk bent
een schitterend mens
met fouten om te leren
je eigen te waarderen
verder komen
dan alleen maar dat dagdromen

Zie jij jezelf zoals je werkelijk bent
ken jij je grens
bereikt door het leven
met angst, rillen en verdriet te beleven
dit liet jou beven
dat is waar
maar zie daar
een nieuwigheid
nu komt een andere tijd

Zie jij jezelf zoals je werkelijk bent
een pracht mens
eeuwen oud zonder dit te weten
nee, je innerlijk is nog lang niet versleten
dat blijft waken
tot in de lengte van jouw dagen
leer jezelf te verdragen
kijk naar je eigen vragen
deze verklaren
zoals je werkelijk bent
zorg dat je hiervoor niet meer wegrent

Zie jij jezelf als een schitterend mens?
"dat" was immers Gods wens.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anja Knops (Actief sinds: 20-04-2015)

Informatie bij het gedicht

Inzicht gedicht bestemd voor het dagelijks leven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jezelf zijn’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.