INLOGGEN
«»

Schoonheid vol scherpe randjes

De schoonheid van de geschepte
geschapen scherpe randen

krassen op de ziel
waar tegen beter weten in
de lagen van verliefdheid

opspelen in overspel
vrolijk verspeelde momenten
gestolen levenselixer

daar op de bodem van het paradijs
prijzen zij zich één moment gelukkig
daar de naakte waarheid hun schoonheid
overstijgen mag


Eén moment vol onschuld en diep
verlangen
behangt de kamer van het geweten
in vergeten regenboogkegels
glashelder gevormd
tegen de ondergrond vol zwarte aarde


Weet je nog
toen
daar


Nee de schoonheid vol scherven
met scherpe randjes
krast het geheugen aan diggelen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lúthien Oronar
Actief sinds: 07-10-2014Informatie bij het gedicht:

(geïnspireerd door Glas) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schoonheid vol scherpe randjes’ van Lúthien Oronar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.