BISSCHOPPIJN TRIPTIEK

Joop Hagen

---middenpaneel---
Na steeds meer politiek geraas
sprak de oude Sinterklaas:
'Ik word zo moe van het getreiter
met dat kruis op mijne mijter
toon wat respect zoals het hoort
mijn cultuur mag niet vermoord.'

Zijn compromis, een hoge hoed,
viel echter bij zijn fans niet goed
en ja, het ding stond best belabberd
bij zijn chique rode tabberd
eenieder die het zag die zei:
'Die mijter hoort er echt wel bij.'
Sint sprak: 'Zij weten hoe het hoort
mijn cultuur mag niet vermoord.'

Hij kreeg genoeg van het gedonder
aldus was het voorwaar geen wonder
dat hij woedend fulmineerde:
'Men heeft aan mij dus de verkeerde
ik weiger zo'n gestoorde hoed
een mijter stond mij altijd goed
compleet met kruis zoals het hoort
mijn cultuur mag niet vermoord!'

---linker zijpaneel---
Sinterklaas begrijpt het niet
'Zwarte Piet blijft zwarte Piet
geen lentegroen of iets met strepen
black is mooi heb ik begrepen
zijn smoel is zwart zoals het hoort
mijn cultuur mag niet vermoord!'

---rechter zijpaneel---
Sinterklaas heeft ooit besloten
dat suikergoed en pepernoten
niet te koop zijn in september
maar vanaf rond half november
'Vertel die grutters hoe het hoort
mijn cultuur mag niet vermoord!'

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BISSCHOPPIJN TRIPTIEK’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.