INLOGGEN
«»

Alternatieve Sintmuziek

Onderweg kwam ik hen al tegen: klein spul
mét Pietenpet en heel gedreven
Vergezeld van een ouder, richting winkel-
plein Dáár zou de Sint dan zijn.....

Muziek klonk snoeihard uit megagrote
luidsprekers, maar meezingen dat er niet in
zat Multiculti zogezegd, maar de tekst sloeg
wél op het feest Het ritme was Latijns-
Amerikaans geweest!

Vól was het inmiddels op het plein, maar
nog geen Goedheiligman in het zicht.....
"Zwarte" Pieten deelden wat speeltjes uit
Ik vluchtte maar bij de bakker binnen,

volledig in de vijf decembersfeer
Zien doet mogelijk meer kopen, dacht men
daar mogelijk meer en meer
Gezellig was het absoluut wel

Het geluid van buiten drong hinderlijk ook
tot de winkel door
Even is dat dan leuk, daarna houdt je het
het snel voor gezien hoor.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alternatieve Sintmuziek’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.