INLOGGEN
«»

Sint zat niet te denken

Sinterklaas zat niet te denken
Wat ie ons nu eens zou schenken

Maar zijn denken ging veel dieper
Hij voelde zich niet zo hieper de pieper

Hij zag dat wat ie tot nu toe gaf
Geen zegen was, maar een straf

We wilde alleen maar steeds maar meer
Steeds nieuwer, sneller, beter

En dat, dat deed de Sint wel zeer
We schoten niets op, geen meter

We werden er niet gelukkiger van
Maar juist meer ontevreden

Had hij nooit iets gegeven
Hadden we dan ook aan meerzucht geleden?

Minder minder schandeerde de witte piet
Tot de Sint zijn groot verdriet

Na al die jaren schenken
Hadden ze nog niet geleerd te delen

Sint bediende je op jullie wenken
Maar kon de ander jullie iets schelen?

Wel nieuwer, sneller, beter willen
Maar zelf niet willen veranderen?

De kinderen, heus, die deert het niet
Hoe piet er uit ziet

Een feest bedoeld om te schenken en te delen
Is verworden tot ikke ikke, en de rest kan me niet schelen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Soul Treasures
Actief sinds: 21-11-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Sint zat niet te denken’ van Soul Treasures zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.