INLOGGEN
«»

Over het Sintfeest gesproken...

Heel voorzichtig-aan, het kan mij niet ontgaan,
zwengelt de discussie over Zwarte Piet weer aan.
Persoonlijk voel ik me daardoor niet aangesproken
Maar een laatste woord heeft nog niet ontbroken.

Ik verheug me niettemin nú al op de sfeer,
hoewel november nog komt en daarmee guur weer
In zie in gedachten al de mooie etalages aan:
talloos kunstig versierd Marsepein en ánder lekkers
in ons bestaan.

Ik houd van de kinderen's gezicht bij het aanschouwen
van ondeugende Piet, soms wel een bozewicht!
Bestaat eigenlijk nog wel de zak of iets waarmee men
ter geruststelling dan brak?

Liedjes, uit talloze kelen; jahoor, ik kan ze prima velen
en zing ze zélf graag luidruchtig méé!
Het Sinterklaasfeest? Laat het toch alsjeblieft nog lang
bestaan! Ikzelf heb er beslist iets mee en wil ondanks
aanpassingen vol vreugde er nog voor gáán!

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Over het Sintfeest gesproken...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.