Voor Stef

Sinterklaas

Beste Stef,

Wat is er mis met jou?
Iets ontgaat me helemaal!
Een jongen van jouw tijd,
Doet toch alles digitaal?

Neem nou deze baas,
Werkt totaal geautomatiseerd,
Bezit een groot imperium,
Dat uitstekend opereert.

Mensen trekken lootjes,
Nu volledig virtueel,
Vele malen efficiënter,
Dan dat papieren ritueel.

Lijstjes met hun wensen,
Aan de toetsen toevertrouwd,
Tikken, enter, hatseflatse,
Alles veilig in de cloud.

Het grote boek is afgedaan,
Is alleen maar voor de sier,
Een peperloze office,
Is enkel wat ik zie hier.

Rijmen is zo middeleeuws,
Run nu alles met een app,
Ook dit gedicht voor jou,
Waardoor ik veel tijd overheb.

Cadeau’s bij bol.com besteld,
Alles met iDeal betaald,
En dan voor niks bezorgd,
Ruim het minimum bedrag gehaald.

De logistiek is uitbesteed,
Mijn paard op Marktplaats gezet,
Geen gedoe meer op die daken,
Kijk liever Netflix in mijn bed.

Draag mijn haar soms in een knot,
Heb de hipste baard van elke man,
Niet omdat het moet,
Maar gewoon omdat het kan.

Mijn grote huis in Spanje,
Is dankzij de deeleconomie,
Deze maand volledig,
Volgeboekt bij Airbnb.

Maar jouw wensen zijn bizar,
Je vraagt iets voor je schrijfgerei,
En om je geld in te bewaren,
Uit welke grot kom jij?

Ik snap het echt niet meer,
Ik word het gissen erg moe,
Het zijn wel mooie spullen,
Dat geef ik dan wel toe.

Je hebt een goede smaak,
Zolang ik jou al ken,
Zo te zien verander jij van jongen,
Langzaam in een gentleman.

Groeten,

Sinterklaas

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Sinterklaas (Actief sinds: 04-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voor Stef’ van Sinterklaas zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.