INLOGGEN

Senryu gedichten

Je vindt hier senryu gedichten een vorm van Japanse dichtkunst over de onvolkomenheid van de mensen / de wereld, geschreven in drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. Senryu gedichten hebben dezelfde vorm als haiku gedichten, maar die beschrijven eerder de volkomenheid van de wereld dan de onvolkomenheid. Ben je juist op zoek naar haiku gedichten en niet naar senryu gedichten, kijk dan even in de aparte rubriek daarvoor.

Heb je zelf één of meerdere senryu gedichten of gedichtjes, of wil je gedichten maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan naar ons in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen. Hartelijk dank!