seizoenen

godschalk ludo

Seizoenen
Ik heb ze gezien, beleeft en van genoten,
de eerste zon die lente bracht.
Mijn moestuin heb ik steeds begoten,
totdat de lente zomer bracht.
Met grote verbazing kon ik toen aanschouwen,
wat een seizoen echt vermag.
Met grote ogen echt genoten,
toen de herfst haar vruchten bracht.
In de winter at ik van het heerlijk zomerfruit,
Toen de lentezon weer doorbrak,
was het hele verhaal van de seizoenen uit.
L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

godschalk ludo (Actief sinds: 19-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘seizoenen’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.