LZHW

Ine Vanvinckenroye

De lente dat is waar alles begint
daar waar de zachte zon zich boven in de lucht bevind
Het lijkt alsof alles uit een diepe slaap ontwaakt
daar waar de hemel de aarde raakt
Als de zon dan nog meer zijn warmte verspreid
wordt iedereen naar een nieuw begin geleid
Een begin dat een stralende zomer inluid
zo adembenemend dat alles fluit
Maar als dan de zon weer verdwijnt
is niets meer zo verfijnd
De herfst neemt de pracht en praal weg, zonde
want alles wat nu nog overblijft is enkel de wonde
De wonde van alles wat ooit open lag
maar nu is verdwenen door een korte dag
De winter is het eindpunt
maar ook het begin van een nieuwe stunt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ine Vanvinckenroye (Actief sinds: 09-05-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘LZHW’ van Ine Vanvinckenroye zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.